
Wrap pizza met asperges en gerookte zalm
Ze zijn er weer…asperges!
Ieder jaar weer iets waar naar uitgekeken wordt.
Dit keer hebben we een moderne twist bedacht, door er een soort wrap pizza met asperges en anders lekkers van te maken.
- Totale tijd: 35 min
- Personen: 2 1x
Ingrediënten
- 500 gram asperges.
- 100 gram prei.
- 50 gram rucola.
- 100 gram gerookte zalm.
- 2 kleine volkoren tortilla (jumbo).
- 100 gram ricotta.
- 75 gram zuivelspread naturel light.
- 1 ei.
Kruiden: 1 theelepel dille, 1 theelepel verse peterselie, peper.
Instructies
1 Verwarm de oven voor op 200°C.
2 Schil de asperges en kook ze 5 minuten beetgaar. Bewaar het kookvocht.
3 Kook een ei
4 Snijd de prei in fijne ringetjes.
5 Klop een sausje van de ricotta, de dooier van het ei, peterselie, dille, peper naar smaak en een beetje asperge kookvocht.
6 Besmeer de volkoren tortilla met zuivelspread.
7 Beleg met prei, asperges en gerookte zalm.
8 Bak de flamkuchen 12 minuten in de oven.
9 Snijd het eiwit fijn.
10 Besprenkel vervolgens met het sausje en fijngesneden eiwit.
11 Maak af met peper en rucola.
Opmerkingen
Tip: asperges mogen ook B keuze zijn, je mag ze doormidden snijden
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 438 kcal
- Vet: 20,3 gram
- Verzadigd vet: 9 gram
- Koolhydraten: 30,8 gram
- Vezel: 9,5 gram
- Eiwit: 27,6 gram