Ingrediënten
Meer personen
- 500 gram witlof
- 2 tomaten
- 250 gram winterwortel
- 100 gram gerookte zalm
- 2 eieren
- 50 gram 30+ kaas
- 75 gram zuivelspread light bieslook
- 250 gram krielaardappelen in schil
Kruiden: 2 theelepels dille, 1 snufje peper
Instructies
- Snijd de witlof doormidden en verwijder de harde kern.
- Snijd de wortel en tomaat in plakken.
- Leg de wortel in een kookpan en de witlof erbovenop.
- Vul de pan met water en zorg ervoor dat de witlof volledig onder water staat. Kook 3 minuten en giet af. Belangrijk! Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak een sausje van de zuivelspread, geraspte kaas, ei, peper en dille.
- Leg de witlof onderin een ovenschaal, leg de zalm erop en vervolgens de wortel en tomaat.
- Giet het sausje erover.
- Zet de ovenschotel 25-30 minuten in de oven, totdat het ei volledig gestold is. (De witlof geeft vocht af, dus onderin de schaal blijft vocht liggen.)
- Kook tijdens de oventijd de krielaardappeltjes met schil in 20-25 minuten gaar.
- Serveer de witlofschotel samen met de krieltjes.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 521 kcal
- Natrium: 3,02 gram (zout)
- Vet: 21,5 gram
- Verzadigd vet: 9,6 gram
- Koolhydraten: 41,7 gram
- Vezel: 10,7 gram
- Eiwit: 35 gram