Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Witlofschotel met gerookte zalm

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het bittere van witlof, het zoetje van wortel, het friszure van tomaat en het zoute van de zalm zijn een heerlijke combinatie. De krieltjes knappen lekker doordat ze in de schil gekookt zijn. Kortom, een feestelijke en smaakvolle maaltijd.

  • Totale tijd: 45 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 500 gram witlof
  • 2 tomaten
  • 250 gram winterwortel
  • 100 gram gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 50 gram 30+ kaas
  • 75 gram zuivelspread light bieslook
  • 250 gram krielaardappelen in schil

Kruiden: 2 theelepels dille, 1 snufje peper

Instructies

  1. Snijd de witlof doormidden en verwijder de harde kern.
  2. Snijd de wortel en tomaat in plakken.
  3. Leg de wortel in een kookpan en de witlof erbovenop.
  4. Vul de pan met water en zorg ervoor dat de witlof volledig onder water staat. Kook 3 minuten en giet af. Belangrijk! Laat de witlof goed uitlekken in een vergiet.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Maak een sausje van de zuivelspread, geraspte kaas, ei, peper en dille.
  7. Leg de witlof onderin een ovenschaal, leg de zalm erop en vervolgens de wortel en tomaat.
  8. Giet het sausje erover.
  9. Zet de ovenschotel 25-30 minuten in de oven, totdat het ei volledig gestold is. (De witlof geeft vocht af, dus onderin de schaal blijft vocht liggen.)
  10. Kook tijdens de oventijd de krielaardappeltjes met schil in 20-25 minuten gaar.
  11. Serveer de witlofschotel samen met de krieltjes.

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 521 kcal
  • Natrium: 3,02 gram (zout)
  • Vet: 21,5 gram
  • Verzadigd vet: 9,6 gram
  • Koolhydraten: 41,7 gram
  • Vezel: 10,7 gram
  • Eiwit: 35 gram