Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Warm havermout ontbijt met appel, pindakaas en rozijnen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Begin je dag goed met dit heerlijke ontbijt vol smaak en voedingsstoffen! Dankzij de toevoeging van 100% pindakaas krijg direct van gezonde vetten binnen, wat zorgt voor langdurige energie. Dit recept is ideaal voor iedereen die op zoek is naar een voedzame en vullende start van de dag.

  • Totale tijd: 15 min
  • Personen: 1 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 appel
  • 40 gram havermout
  • 140ml amandelmelk
  • 1 theelepel pindakaas 100%
  • 1 eetlepel rozijnen

Kruiden: Kaneel, koek- en speculaas kruiden 

Instructies

  1. Snijd de appel in kleine blokjes
  2. Breng de havermout en amandelmelk aan de kook in een pannetje.
  3. Voeg appelstukjes, kaneel en koek- en speculaaskruiden toe en laat 5-7 minuten zachtjes koken.
  4. Vind je hem wat te dik? Voeg er een klein beetje water aan toe
  5. Roer de rozijnen erdoor en warm nog even mee.
  6. Schep het mengsel in een schaaltje en verdeel de theelepel pindakaas er overheen als topping
  7. Serveer direct en geniet van dit verwarmende ontbijt!

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

Tip! Vind je hem wat aan de dikke kant? Voeg een scheutje water toe tot de gewenste dikte

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 345
  • Natrium: 0,1 gram (zout)
  • Vet: 5 gram
  • Verzadigd vet: 0,7 gram
  • Koolhydraten: 25,2 gram
  • Vezel: 3,8 gram
  • Eiwit: 4,7 gram