Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegetarische quiche met broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een quiche is echt een allemansvriend! Perfect als avondeten, een halve portie voor de lunch of om te delen bij een brunch.

Deze vegetarische variant zit natuurlijk boordevol groenten, terwijl de eieren zorgen voor een goede binding én extra eiwitten.

Daarnaast is hij makkelijk in te vriezen of vooraf te maken, zodat je altijd een voedzame maaltijd achter de hand hebt.

  • Totale tijd: 60 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 500 gram broccoli
  • 250 gram aardappelschijfjes ( voorgegaard)
  • 12 cherry tomaatjes.
  • 1 klein blikje mais. (140 gram).
  • 50 gram jonge bladsla veldsla.
  • 4 eitjes.
  • 50 gram geraspte 30+ kaas.
  • 100 gram cottagecheese.
  • 1/2  eetlepels olijfolie

Kruiden: snufje oregano, snufje tijm, peper

Instructies

1 Verwarm de oven voor op 180°C.

2 Klop het ei, cottage cheese, oregano en tijm tot een sausje.

3 Vet een quichevorm in met olijfolie.

4 Snijd de broccoli fijn tot kruimels, halveer de tomaatjes en laat de mais uitlekken.

5 Beleg de bodem van de quichevorm met aardappelschijfjes.

6 Verdeel het groentemengsel over de aardappels.

7 Giet het eimengsel eroverheen.

8 Bestrooi met geraspte kaas.

9 Bak de quiche 30-45 minuten in de oven.

10 Bestrooi met peper en serveer met sla.

Opmerkingen

Eet smakelijk!

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 534 kcal
  • Vet: 21,9 gram
  • Verzadigd vet: 8,4 gram
  • Koolhydraten: 37,7 gram
  • Vezel: 14,5 gram
  • Eiwit: 38,6 gram