Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vegetarische maaltijdsalade met gegrilde groenten en rösti.

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit keer gaan we voor vegetarische en vezelrijke salade.
Een lekker recept met peulvruchten wat het voedzaam en verrassend lekker maakt. Of je nu kiest voor de airfryer, oven, grillpan of de BBQ… het kan allemaal! En de knapperige röstirondjes maken het helemaal af.

  • Totale tijd: 15 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 2 maiskolven (voorverpakt)
  • 250 gram kidneybonen (uitgelekt)
  • 10 cherrytomaten
  • 200 gram komkommer
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 50 jonge bladsla rucola
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 4 rösti rondjes
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: Euroma MexicanStyle BBQ hot en sweet, peper

Instructies

1. Laat de kidneybonen uitlekken.

2. Bak de röstirondjes in de airfryer of op de BBQ of oven goudbruin.

3. Besmeer de maiskolven met een halve eetlepel olijfolie, bestrooi met peper en grill ze op een grillpan, BBQ of in de oven.

4. Snijd de rode ui en paprika grof en de komkommer in halve maantjes.

5. Meng de ui, paprika en cherrytomaatjes met de resterende olijfolie en Mexican Style kruiden, grill op de grillpan, BBQ of in de oven.

6. Snijd de maiskolven doormidden.

7. Verdeel de sla, komkommer en de kidneybonen over 2 borden.

8. Leg de warme groenten erop en verkruimel de röstirondjes erover.

9. Serveer tot slot de yoghurt erbij als dressing.

Opmerkingen

Eet smakelijk

Tip: Deel de salade als bijgerecht bij een BBQ

Tip: Voeg naar smaak verse kruiden toe aan de yoghurt

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 528 kcal
  • Natrium: 0,55 gram (zout)
  • Vet: 15,8 gram
  • Verzadigd vet: 2,5 gram
  • Koolhydraten: 62,8 gram
  • Vezel: 25 gram
  • Eiwit: 21,3 gram