Ingrediënten
- 2 maiskolven (voorverpakt)
- 250 gram kidneybonen (uitgelekt)
- 10 cherrytomaten
- 200 gram komkommer
- 2 paprika’s
- 1 rode ui
- 50 jonge bladsla rucola
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 4 rösti rondjes
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: Euroma MexicanStyle BBQ hot en sweet, peper
Instructies
1. Laat de kidneybonen uitlekken.
2. Bak de röstirondjes in de airfryer of op de BBQ of oven goudbruin.
3. Besmeer de maiskolven met een halve eetlepel olijfolie, bestrooi met peper en grill ze op een grillpan, BBQ of in de oven.
4. Snijd de rode ui en paprika grof en de komkommer in halve maantjes.
5. Meng de ui, paprika en cherrytomaatjes met de resterende olijfolie en Mexican Style kruiden, grill op de grillpan, BBQ of in de oven.
6. Snijd de maiskolven doormidden.
7. Verdeel de sla, komkommer en de kidneybonen over 2 borden.
8. Leg de warme groenten erop en verkruimel de röstirondjes erover.
9. Serveer tot slot de yoghurt erbij als dressing.
Opmerkingen
Eet smakelijk
Tip: Deel de salade als bijgerecht bij een BBQ
Tip: Voeg naar smaak verse kruiden toe aan de yoghurt
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 528 kcal
- Natrium: 0,55 gram (zout)
- Vet: 15,8 gram
- Verzadigd vet: 2,5 gram
- Koolhydraten: 62,8 gram
- Vezel: 25 gram
- Eiwit: 21,3 gram