Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Uiensoep met cottage cheese toast

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Thuiskomen en de soep is al klaar – wat een luxe! Deze budgetvriendelijke en heerlijke soep bewijst dat je met simpele ingrediënten iets bijzonders op tafel kunt zetten. Door de uien langzaam te garen, krijgen ze een natuurlijke zoetheid die perfect samenkomt met de hartige bouillon. Serveer de soep met een knapperige cottagecheese-toast en je hebt een voedzame lunch.

  • Totale tijd: 6 uur en 25 min
  • Personen: 3 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1250 gram uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 lente-ui
  • 100 gram cottage cheese
  • 3 volkoren boterhammen
  • 1 blokje Maggi bouillon laag in zout
  • 750ml water
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 eetlepel Lea & Perrins Worcestershire Sauce Fles
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: 2 theelepels gedroogd tijm, 1 snufje peper, 2 laurierbladen, 1 snufje nootmuskaat, 1 theelepel uienpoeder

Instructies

  1. Snijd de uien in dunne plakken.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook en tijm 10-15 minuten. Voeg op het laatst de honing toe.
  3. Kook water in de waterkoker en maak de bouillon van de tabletten.
  4. Blus de uien af met witte wijnazijn en giet het mengsel in de slowcooker.
  5. Voeg de laurierblaadjes, peper, nootmuskaat, uienpoeder en worcestersaus toe.
  6. Roer door en schenk de bouillon erbij.
  7. Laat de soep 6 uur op low pruttelen.
    Meng maizena met een beetje water en voeg dit het laatste half uur toe.
  8. Verwarm de oven op 180°C.
  9. Besmeer een boterham met cottagecheese en rooster deze 15 minuten in de oven.
  10. Serveer de soep met de geroosterde cottagecheese toast.
  11. Garneer met peterselie, lente-ui of bieslook.

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

  • Auteur : SAARS Voeding
  • Voorbereidingstijd: 25 min
  • Kooktijd: 6 uur

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 331 kcal
  • Natrium: 1,2 gram (zout)
  • Vet: 6,7 gram
  • Verzadigd vet: 2 gram
  • Koolhydraten: 46,1 gram
  • Vezel: 14,4 gram
  • Eiwit: 13,8 gram