Ingrediënten
- 1250 gram uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- 100 gram cottage cheese
- 3 volkoren boterhammen
- 1 blokje Maggi bouillon laag in zout
- 750ml water
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel Lea & Perrins Worcestershire Sauce Fles
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: 2 theelepels gedroogd tijm, 1 snufje peper, 2 laurierbladen, 1 snufje nootmuskaat, 1 theelepel uienpoeder
Instructies
- Snijd de uien in dunne plakken.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook en tijm 10-15 minuten. Voeg op het laatst de honing toe.
- Kook water in de waterkoker en maak de bouillon van de tabletten.
- Blus de uien af met witte wijnazijn en giet het mengsel in de slowcooker.
- Voeg de laurierblaadjes, peper, nootmuskaat, uienpoeder en worcestersaus toe.
- Roer door en schenk de bouillon erbij.
- Laat de soep 6 uur op low pruttelen.
Meng maizena met een beetje water en voeg dit het laatste half uur toe. - Verwarm de oven op 180°C.
- Besmeer een boterham met cottagecheese en rooster deze 15 minuten in de oven.
- Serveer de soep met de geroosterde cottagecheese toast.
- Garneer met peterselie, lente-ui of bieslook.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
- Voorbereidingstijd: 25 min
- Kooktijd: 6 uur
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 331 kcal
- Natrium: 1,2 gram (zout)
- Vet: 6,7 gram
- Verzadigd vet: 2 gram
- Koolhydraten: 46,1 gram
- Vezel: 14,4 gram
- Eiwit: 13,8 gram