Ingrediënten
Meer personen
- 200 gram sla
- 2 paprika’s
- 10 cherry tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gram Kip Dijfilet Shoarma
- 300 gram BBQ krieltjes
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: 1 snufje peper, 1 theelepel peterselie, 1 theelepel (gerookte) paprikapoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel de krieltjes over de bakplaat en bak ze 10 minuten voor in de oven
- Snijd intussen de ui en paprika in grove stukken. Pers de knoflook en zet apart
- Was de sla en snijd deze fijn
- Meng de ui, paprika en cherrytomaatjes met een eetlepel olijfolie, peper en gerookt paprikapoeder.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel dit mengsel samen met de shoarma over de bakplaat
- Schuif de bakplaat terug in de oven en bak alles 30 minuten gaar.
- Maak ondertussen de saus door de yoghurt te mengen met de knoflook, peterselie en een snufje peper.
- Serveer de traybake op een bedje van sla en maak het geheel af met het yoghurt-knoflooksausje.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Tip! Voeg voor wat extra groenten champignons toe aan de traybake en eet er een stuk frisse komkommer los bij
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 470 kcal
- Vet: 19,1 gram
- Verzadigd vet: 4,7 gram
- Koolhydraten: 38,7 gram
- Vezel: 10,6 gram
- Eiwit: 30,5 gram