Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tomatensoep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Totale tijd: 30 min
  • Personen: 6 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 750 gram tomaten
  • 1 zak fijne soepgroenten (400 gram)
  • 2 uien
  • 1 pakje tomaten passata (500 gram)
  • 1 zakje selderij (40 gram)
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes (kip of groenten)

Instructies

  1. Snijd de tomaten en uien in blokjes. Snijd de selderij fijn
  2. Breng de liter water met de bouillonblokjes en soepgroenten aan de kook
  3. Als dit kookt voeg je de de tomaten, ui en de helft van de selderij toe
  4. Laat dit voor ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur
  5. Pureer het vervolgens tot een geheel met de staafmixer
  6. Voeg de tomaten passata en de overige selderij toe
  7. Laat dit voor nog ongeveer 5 minuten op laag vuur verwarmen
  8. Uit deze pan soep kan je 6 porties halen. Als dit te veel is, kan je de soep ook gemakkelijk invriezen

Opmerkingen

Vind je de soep te dik? Dan kan je op gevoel nog wat water toevoegen

Als je van een romige soep houd kan je nog een lepel zuivelspread light in jouw soep mengen!

Smakelijk eten!

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 95
  • Natrium: 0,6 gram (zout)
  • Vet: 1,4 gram
  • Verzadigd vet: 0,3 gram
  • Koolhydraten: 13,7 gram
  • Vezel: 5,4 gram
  • Eiwit: 3,9 gram