Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Surinaamse bami

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Totale tijd: 25 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 400 gram bami groenten
  • 250 gram sperziebonen
  • 300 gram kipfilet
  • 80 gram spaghetti
  • 2 eetlepels sojasaus, minder zout
  • 1 theelepel sambal Oelek
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kruiden: Euroma Garam Masala

Instructies

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Snijd de kip in blokjes
  3. Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan of wok, voeg hieraan de kipfilet toe en bak circa 5 minuten
  4. Voeg de bami groenten, sambal, sojasaus en een flinke eetlepel Garam Masala toe en bak circa 10 minuten op middelhoog vuur
  5. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar
  6. Giet de sperziebonen en spaghetti af en voeg toe aan het kip/groente mengsel. Zet het vuur wat hoger en bak de spaghetti en sperziebonen een paar minuten mee

Opmerkingen

Eet smakelijk!

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 472
  • Natrium: 0,3 gram (zout)
  • Vet: 9 gram
  • Verzadigd vet: 1,8 gram
  • Koolhydraten: 44,5 gram
  • Vezel: 11,7 gram
  • Eiwit: 47,4 gram