Ingrediënten
Meer personen
- 2 rode uien
- 4 tomaten
- 150 gram komkommer
- 250 gram varkenshaas
- 2 volkoren pita broodjes
- 2 eetlepels olijfolie
- Kruiden: Oregano, versgemalen peper
Instructies
- Snijd de varkenshaas in blokjes, snijd de ene ui in grove stukken en de andere in halve ringen
- Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes
- Meng de tomaat, komkommer en uienringen door elkaar. Breng op smaak met een eetlepel olijfolie en wat oregano
- Bak de pita broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Rijg de varkenshaas en grof gesneden ui om en om aan 4 grote satéprikkers
- Smeer in met olijfolie en grill op de barbecue of in een grill- of koekenpan totdat de varkenshaas medium gebakken is
- Serveer de souvlaki met de salade en een pita broodje.
Opmerkingen
Tip! Gebruik een goede olijfolie. Neem deze bijvoorbeeld op vakantie mee als souvenir.
Wil je echt uitpakken? Serveer dan met een zelfgemaakte tzatziki door Griekse yoghurt 0% half om half te mengen met friteslijn, voeg daar een uitgeperste knoflookteen en geraspte komkommer aan toe!
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 479
- Natrium: 1,1 gram (zout)
- Vet: 14,3 gram
- Verzadigd vet: 3,0 gram
- Koolhydraten: 43,2 gram
- Vezel: 12,0 gram
- Eiwit: 38,1 gram