Ingrediënten
- 1 zak HAK shakshuka
- 400 gram bloemkoolroosjes (koeling)
- 130 gram kikkererwten (uitlek gewicht)
- 2 eetlepels Heinz Tomate ketchup zero.
- 1 ei
- 100 gram abrikozen (pot)
- 80 gram couscous volkoren (onbereid)
Kruiden: Kaneel en Marokkaanse kruiden (bv. Europa Marokkaanse couscous kruiden)
Instructies
1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar
2. Kook het eitje in 5 minuten en snijd doormidden
3. Snijd de abrikozen in stukjes
4. Verwarm de shakshuka samen met de kikkererwten, 2 eetlepels ketchup en Marokkaanse kruiden. Voeg eventueel een snufje kaneel toe.
5. Bereid de couscous volgens de verpakking
6. Voeg de bloemkool en abrikozen toe aan de shakshuka en warm kort mee
7. Serveer met de couscous met de shakshuka en een half eitje per persoon.
Opmerkingen
Tip: Gebruik de overgebleven abrikozen door de yoghurt of kwark.
Voedingswaarde
- Calorieën : 530 kcal
- Natrium: 1,7 gram (zout)
- Vet: 9,2 gram
- Verzadigd vet: 1,6 gram
- Koolhydraten: 75 gram
- Vezel: 22,1 gram
- Eiwit: 25,1 gram