Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Shakshuka met lekker veel groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een snelle en makkelijke maaltijd voor 2 personen.

Met deze combinatie van bloemkool, kikkererwten, abrikozen en de Shakshuka van HAK, zet je in no-time een voedzame maaltijd op tafel. Een eitje erbij, en wat volkoren couscous. Klaar in een handomdraai, boordevol smaak én voedzaam!

  • Totale tijd: 20 min
  • Personen: 2 pers 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 zak HAK shakshuka
  • 400 gram bloemkoolroosjes (koeling)
  • 130 gram kikkererwten (uitlek gewicht)
  • 2 eetlepels Heinz Tomate ketchup zero.
  • 1 ei
  • 100 gram abrikozen (pot)
  • 80 gram couscous volkoren (onbereid)

Kruiden: Kaneel en Marokkaanse kruiden (bv. Europa Marokkaanse couscous kruiden)

Instructies

1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar
2. Kook het eitje in 5 minuten en snijd doormidden
3. Snijd de abrikozen in stukjes
4. Verwarm de shakshuka samen met de kikkererwten, 2 eetlepels ketchup en Marokkaanse kruiden. Voeg eventueel een snufje kaneel toe.
5. Bereid de couscous volgens de verpakking
6. Voeg de bloemkool en abrikozen toe aan de shakshuka en warm kort mee
7. Serveer met de couscous met de shakshuka en een half eitje per persoon.

Opmerkingen

Tip: Gebruik de overgebleven abrikozen door de yoghurt of kwark.

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Calorieën : 530 kcal
  • Natrium: 1,7 gram (zout)
  • Vet: 9,2 gram
  • Verzadigd vet: 1,6 gram
  • Koolhydraten: 75 gram
  • Vezel: 22,1 gram
  • Eiwit: 25,1 gram