Ingrediënten
- 1 paprika.
- 2 kleine rode uien.
- 250 gram komkommer.
- 50 gram (baby)spinazie.
- 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie.
- 3 teentjes knoflook.
- 10 olijven.
- 250 gram kipgehakt.
- 200 gram Griekse yoghurt 0% vet.
- 100 gram witte kaas.
- 200 gram aardappelpartjes in schil. (Vers)
- 1 eetlepel olijfolie.
Kruiden; peper, oregano, komijn, munt (vers of gedroogd), kaneel.
Instructies
- Rasp ±50 g komkommer. Snijd de paprika, rode ui en de rest van de komkommer in kleine stukjes (houd wat rode ui apart voor de gehaktballetjes).
- Pers de knoflook uit.
- Snijd of knip de peterselie fijn.
- Meng het kipgehakt met de helft van de knoflook, wat oregano, kaneel, munt, komijn, peper, de apart gehouden rode ui en de helft van de peterselie. Draai kleine balletjes.
- Bak de balletjes in 1 eetlepel olijfolie rondom goudbruin en gaar.
- Bereid intussen de aardappelpartjes knapperig in de oven of airfryer.
- Meng de Griekse yoghurt met de rest van de knoflook, peterselie, wat oregano en de geraspte komkommer.
- Maak een salade van spinazie, rode ui, komkommer, paprika, olijven en de witte kaas.
- Bestrooi met de overgebleven peterselie en serveer met de gehaktballetjes, aardappelpartjes en de tzatziki.
Opmerkingen
Tip! Gebruik je gedroogde munt? Gebruik dan niet te veel.
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 468 kcal
- Natrium: 2,1 gram (zout)
- Vet: 17,5 gram
- Verzadigd vet: 5,9 gram
- Koolhydraten: 28,8 gram
- Vezel: 7,1 gram
- Eiwit: 46,5 gram