Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Salade met gegrilde druiven en rode biet

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een grote schaal vol kleur en smaak, perfect voor bij de BBQ! 🔥
Dit is de ideale lichte, verassende salade om te serveren bij de BBQ. De gegrilde druiven geven een warme, zoet-gerookte twist die perfect past bij de frisheid van appel, rode biet en rucola. De witte kaas maakt ’t lekker romig en de balsamico dressing brengt alles samen.

  • Totale tijd: 15 min
  • Personen: 5 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 500 gram rode biet (voorverpakt)
  • 150 gram jonge bladsla rucola
  • 1 rode ui
  • 25 druiven (aan een tros)
  • 1 appel
  • 50 gram witte kaas
  • 6 eetlepels Remia Salata Balsamico appel dressing
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Kruiden: peper

Instructies

1. Besmeer de druiven licht met wat olijfolie

2. Grill ze op de BBQ of in een grillpan tot ze zacht en zoet zijn

3. Snijd de rode biet en appel in stukjes, en de rode ui in halve ringen

4. Doe de sla in een grote kom en meng de ui, appel en biet erdoor

5. Verdeel de warme druiven over de salade

6. Verkruimel de witte kaas eroverheen

7. Serveer met wat peper en de balsamico dressing

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

Restje over? De volgende dag lekker als lunch met gerookte rauwe ham.

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 155 kcal
  • Vet: 5,8 gram
  • Verzadigd vet: 1,7 gram
  • Koolhydraten: 18,8 gram
  • Vezel: 4,9 gram
  • Eiwit: 3,8 gram