Ingrediënten
Meer personen
- 1 peer
- 150 gram magere vanille kwark
- 1 eetlepel havermout
- 25 gram pecannoten
- 4 theelepels honing
- 1x airfryer bakpapier
Kruiden: kaneel, kardemom (optioneel)
Instructies
- Hak de pecannoten grof en meng ze met de havermout en kaneel (eventueel met wat kardemompoeder).
- Schil de peer, halveer deze en verwijder het klokhuis.
- Leg een vel bakpapier in de airfryer en verdeel daarover 2 theelepels honing op de plek waar je straks de helft van de peer legt. Smeer de honing een beetje uit.
- Strooi het havermout-pecannotenmengsel over de honing.
- Leg de peer met de vlakke kant naar beneden erbovenop. Bestrooi met wat kaneel en druppel er nog twee theelepels honing over.
- Bak de peer 10 minuten in de airfryer op 180 graden, tot deze zacht en zoet is.
- Schep wat kwark op de borden, leg de warme peer er (omgekeerd) bovenop en gebruik hiervoor bijvoorbeeld een taartschep.
- Serveer direct.
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 145 kcal
- Natrium: 0,06 gram (zout)
- Vet: 0,5 gram
- Verzadigd vet: 0,05 gram
- Koolhydraten: 28,4 gram
- Vezel: 2 gram
- Eiwit: 5,7 gram