Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Peer pecan toetje

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hier worden wij echt blij van! Een toetje dat alles in zich heeft: warm en koud, zoet en kruidig, zacht en knapperig. Een echte verleiding, maar dan wel eentje die voedend is door de gekozen ingrediënten. Ook ideaal als verwen ontbijtje. Tip! Neem dan wel een dubbele portie.

  • Totale tijd: 15 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 peer
  • 150 gram magere vanille kwark
  • 1 eetlepel havermout
  • 25 gram pecannoten
  • 4 theelepels honing
  • 1x airfryer bakpapier

Kruiden: kaneel, kardemom (optioneel)

Instructies

  1. Hak de pecannoten grof en meng ze met de havermout en kaneel (eventueel met wat kardemompoeder).
  2. Schil de peer, halveer deze en verwijder het klokhuis.
  3. Leg een vel bakpapier in de airfryer en verdeel daarover 2 theelepels honing op de plek waar je straks de helft van de peer legt. Smeer de honing een beetje uit.
  4. Strooi het havermout-pecannotenmengsel over de honing.
  5. Leg de peer met de vlakke kant naar beneden erbovenop. Bestrooi met wat kaneel en druppel er nog twee theelepels honing over.
  6. Bak de peer 10 minuten in de airfryer op 180 graden, tot deze zacht en zoet is.
  7. Schep wat kwark op de borden, leg de warme peer er (omgekeerd) bovenop en gebruik hiervoor bijvoorbeeld een taartschep.
  8. Serveer direct.
  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 145 kcal
  • Natrium: 0,06 gram (zout)
  • Vet: 0,5 gram
  • Verzadigd vet: 0,05 gram
  • Koolhydraten: 28,4 gram
  • Vezel: 2 gram
  • Eiwit: 5,7 gram