Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta met spinazie en blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pasta is romig, vol groenten én met een smaakvolle twist van blauwe kaas. De combinatie van spinazie, champignons en kip zorgt voor een bord vol eiwitten. Goed vullend, voedzaam en met de juiste vetten die je lijf (en je brein!) nodig heeft. Comfortfood met een beetje extra.

  • Totale tijd: 30 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 250 gram champignons
  • 50 gram veldsla
  • 200 gram spinazie (optioneel: diepvries)
  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 50 gram blauwe schimmelkaas
  • 50 gram zuivelspread light
  • 200 gram kipfilet
  • 80 gram volkoren pasta
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: peper en tijm

Instructies

1. Snijd de ui in stukjes, de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes.

2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui.

4. Voeg de kipblokjes toe en bak rondom bruin en gaar.

5. Voeg de knoflook en 1/2 theelepel tijm toe en bak kort mee.

6. Doe de champignons erbij en bak tot ze zacht zijn.

7. Voeg de spinazie toe en laat slinken.

8. Roer de blauwe kaas en zuivelspread erdoor tot het mooi smelt.

9. Breng op smaak met peper.

10. Meng de pasta door de saus.

11. Serveer met een handje veldsla voor extra frisheid

Opmerkingen

Eet smakelijk!

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 495 kcal
  • Natrium: 1 gram (zout)
  • Vet: 19,3 gram
  • Verzadigd vet: 8,5 gram
  • Koolhydraten: 32,3 gram
  • Vezel: 8,9 gram
  • Eiwit: 43,7 gram