Ingrediënten
Meer personen
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 ui
- 200 gram winterpeen
- 200 gram passata
- 2 teentjes knoflook
- 1 bol mozzarella light
- 100 gram volkoren pasta
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: oregano, peper, nootmuskaat
Instructies
- Bereid de volkoren pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Pers de knoflook of snijd in kleine stukjes
- Snijd de wortel in kleine stukjes
- Verhit 1/2 eetlepel olijfolie in een koekenpan
- Bak hierin de knoflook en wortel 5 minuten op middelhoog vuur tot de wortel zacht is.
- Voeg de tomaten passata toe en bak nog 2 minuten mee
- Snijd ondertussen de courgette, paprika en ui in grove stukken
- Meng deze groenten in een kom met 1/2 eetlepel olijfolie, oregano, peper en nootmuskaat
- Grill de groenten vervolgens in een hete grillpan voor 8 – 10 minuten tot ze mooie grill strepen hebben
- Voeg 100 ml water toe aan de pan met knoflook, wortel en tomatenpassaat en laat nog eens 5 minuten sudderen met de deksel er op. Tip! Roer af en toe door.
- Pureer het mengsel met een staafmixer of in een blender tot een gladde saus en breng op smaak met wat peper
- Scheur de mozzarella in stukken
- Meng de gekookte pasta met de groentesaus
- Roer hier voorzichtig de gegrilde groenten en mozzarella doorheen
- Verdeel de pasta over de twee borden en garneer eventueel met wat extra oregano
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Tip! Wil je je handen wat meer vrij hebben? Grill de groenten dan voor ongeveer 20 minuten in de oven
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 498
- Natrium: 1,6 gram (zout)
- Vet: 12,5 gram
- Verzadigd vet: 5 gram
- Koolhydraten: 64 gram
- Vezel: 14,3 gram
- Eiwit: 25,7 gram