Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Oosters Flatbread

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Beeld je in.. Het is weekend,  jouw sportmoment! Je komt thuis en maakt snel dit recept. Terwijl jij onder de douche staat, doet de oven het werk. Vervolgens kun jij fris van deze lekkere, eiwitrijke lunch gaan genieten!

  • Totale tijd: 40 min
  • Personen: 1 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 paprika
  • 100 gram komkommer
  • 1 lente-ui
  • 2 eieren
  • 2 plakjes kipfilet
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 eetlepel chilisaus (50% minder suiker)

Kruiden: 1 mespuntje gemalen komijn, 1/2 theelepel knoflook poeder, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel gember poeder, 1 snufje chilivlokken

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de paprika, lente-ui en komkommer in stukjes
  3. Doe de cottage cheese en de 2 eieren samen met de kruiden in een blender. Blend dit 20 a 30 seconde (tot het mooi glad is)
  4. Leg het bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel hierop
  5. Spreid het mengsel uit tot ongeveer 20 cm bij 30 cm
  6. Schuif de bakplaat in de oven voor 30 min (of iets langer, dit verschilt per oven) (het flatbread moet volledig gestold zijn, niet meer glanzen en een mooi randje hebben)
  7. Haal het flatbread uit de oven en laat 10 min afkoelen
  8. Besmeer het vervolgens met de chilisaus en beleg met de kipfilet, paprika, lente-ui en komkommer

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

Tip! Dit flatbread is ook ideaal als avondmaaltijd. Voeg er dan nog wat extra groenten aan toe

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 451 kcal
  • Natrium: 3,1 gram (zout)
  • Vet: 18,9 gram
  • Verzadigd vet: 8,3 gram
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Vezel: 3,8 gram
  • Eiwit: 46 gram