Ingrediënten
Meer personen
- 1 paprika
- 100 gram komkommer
- 1 lente-ui
- 2 eieren
- 2 plakjes kipfilet
- 200 gram cottage cheese
- 1 eetlepel chilisaus (50% minder suiker)
Kruiden: 1 mespuntje gemalen komijn, 1/2 theelepel knoflook poeder, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/2 theelepel gember poeder, 1 snufje chilivlokken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika, lente-ui en komkommer in stukjes
- Doe de cottage cheese en de 2 eieren samen met de kruiden in een blender. Blend dit 20 a 30 seconde (tot het mooi glad is)
- Leg het bakpapier op een bakplaat en giet het mengsel hierop
- Spreid het mengsel uit tot ongeveer 20 cm bij 30 cm
- Schuif de bakplaat in de oven voor 30 min (of iets langer, dit verschilt per oven) (het flatbread moet volledig gestold zijn, niet meer glanzen en een mooi randje hebben)
- Haal het flatbread uit de oven en laat 10 min afkoelen
- Besmeer het vervolgens met de chilisaus en beleg met de kipfilet, paprika, lente-ui en komkommer
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Tip! Dit flatbread is ook ideaal als avondmaaltijd. Voeg er dan nog wat extra groenten aan toe
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 451 kcal
- Natrium: 3,1 gram (zout)
- Vet: 18,9 gram
- Verzadigd vet: 8,3 gram
- Koolhydraten: 21 gram
- Vezel: 3,8 gram
- Eiwit: 46 gram