Ingrediënten
Meer personen
- 1 paksoi
- 1 pakje taugé (125 gram)
- 1 prei
- 2 bosuitjes
- 1 ui
- 150 gram sperziebonen (diepvries)
- 90 gram volkoren noodels
- 350 gram kipfilet reepjes
- 400 ml kokosmelk 6% vet
- 2 el 100% pindakaas
- 1 tablet kipbouillon
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 1,0 liter water
- Kruiden: peper, gemberpoeder
Instructies
- Snijd de prei in halve ringen, snijd 2 bosuien in ringetjes, snijd de ui in blokjes en pers de knoflook uit. Snijd de Shanghai-paksoi in dunne repen, en splits het groene gedeelte van het witte gedeelte.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin 1 bosui en knoflook op laag vuur.
- Voeg vervolgens het water, het bouillonblokje, de kokosmelk en de pindakaas toe aan de soeppan. Breng dit al roerend aan de kook. Kruid dit naar smaak met peper en gemberpoeder
- Daarna voeg je de kipfilet reepjes, de noodels, de ui, de prei en de sperziebonen toe. Laat dit voor 5 minuten koken op laag vuur.
- Na 5 minuten voeg je het witte gedeelte van de Shanghai-paksoi en de helft van het pakje taugé toe. Laat dit nog 5 minuten sudderen op middelhoog vuur.
- Schep vervolgens de soep in drie kommen, top af met de taugé, het groene gedeelte van de paksoi en het bosuitje.
Opmerkingen
Wil je een vegetarische variant? Vervang de kip dan door een gekookt ei
Kruidentip! Wil je wat extra smaak? Voeg dan naar smaak chilivlokken, komijn en citroengras toe!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 501
- Natrium: 1,68 gram (zout)
- Vet: 19,9 gram
- Verzadigd vet: 9,8 gram
- Koolhydraten: 35,2 gram
- Vezel: 8,4 gram
- Eiwit: 40,8 gram