Ingrediënten
- 250 gram verse aardbeien
- 4 volkoren eierkoeken
- 500 gram magere aardbeienkwark. (Of naturel)
- 3 gelatine blaadjes.
- 3 eetlepels water.
Instructies
1. Leg 3 gelatineblaadjes 10 minuten in een kom met koud water.
2. Bekleed een schaaltje (ca. 10 cm doorsnede) met plasticfolie, ook de randen.
3. Snijd 200 gram aardbeien in kleine stukjes.
4. Knijp de gelatineblaadjes uit.
5. Verwarm 3 eetlepels water in een klein pannetje (niet laten koken!) en los de gelatine hierin al roerend op. (Dit gaat snel).
6. Meng de opgeloste gelatine goed door de kwark en roer de stukjes aardbei erdoor.
7. Giet 1/4 van het mengsel in het schaaltje en dek af met een eierkoek. Herhaal dit 4x.
8. Druk de eierkoek voorzichtig aan en laat het taartje minstens 3 uur opstijven in de koelkast. (Liefst een nachtje).
9. Leg een bordje op het schaaltje en draai het schaaltje zodat het taartje mooi loskomt.
10. Garneer met de achtergehouden aardbeien en een paar verse muntblaadjes.
Opmerkingen
Smakelijk!
- Voorbereidingstijd: 20 min
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 168 kcal
- Vet: 1 gram
- Verzadigd vet: 0,3 gram
- Koolhydraten: 25,5 gram
- Vezel: 1,8 gram
- Eiwit: 12,5 gram