Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiaanse kipstoof met broccoli en pasta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit lekkere stoofpotje met kip neemt je mee naar Italië. Lekker met pasta, maar bijvoorbeeld ook met rijst of aardappelpuree. 

  • Totale tijd: 30 min
  • Personen: 4 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1000 gram broccoli
  • 1 ui
  • 500 gram kipfilet
  • 160 gram volkoren pasta
  • 50 gram zwarte olijven uit pot
  • 4 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade
  • 100 ml kookroom light
  • 250 ml kippenbouillon, maggi minder zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper

Instructies

  1. Snipper de ui en fruit deze in een braadpan circa 5 minuten
  2. Snijd ondertussen de kip in blokjes
  3. Voeg de kip toe en bak een paar minuten mee op hoog vuur
  4. Voeg de bouillon, olijven, tapenade en flink wat Italiaanse kruiden en peper toe en laat circa 15 minuten pruttelen
  5. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  6. Kook in de laatste 5 minuten de broccoli beetgaar
  7. Voeg de kookroom toe aan de kipstoof en verwarm kort mee
  8. Serveer de kipstoof met de broccoli en pasta.

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

Tip: dit recept is ook heerlijk om met de slowcooker te maken! Gebruik dan iets minder vocht en laat de kipfilet heel. Stel de slowcooker in op circa 6 uur op low.

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 437 kcal
  • Natrium: 1,0 gram (zout)
  • Vet: 12,1 gram
  • Verzadigd vet: 3,0 gram
  • Koolhydraten: 32,5 gram
  • Vezel: 13,0 gram
  • Eiwit: 43,2 gram