Ingrediënten
Meer personen
- 1000 gram broccoli
- 1 ui
- 500 gram kipfilet
- 160 gram volkoren pasta
- 50 gram zwarte olijven uit pot
- 4 eetlepels zongedroogde tomaten tapenade
- 100 ml kookroom light
- 250 ml kippenbouillon, maggi minder zout
- 1 eetlepel olijfolie
- Kruiden: Italiaanse kruiden, versgemalen peper
Instructies
- Snipper de ui en fruit deze in een braadpan circa 5 minuten
- Snijd ondertussen de kip in blokjes
- Voeg de kip toe en bak een paar minuten mee op hoog vuur
- Voeg de bouillon, olijven, tapenade en flink wat Italiaanse kruiden en peper toe en laat circa 15 minuten pruttelen
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Kook in de laatste 5 minuten de broccoli beetgaar
- Voeg de kookroom toe aan de kipstoof en verwarm kort mee
- Serveer de kipstoof met de broccoli en pasta.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Tip: dit recept is ook heerlijk om met de slowcooker te maken! Gebruik dan iets minder vocht en laat de kipfilet heel. Stel de slowcooker in op circa 6 uur op low.
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 437 kcal
- Natrium: 1,0 gram (zout)
- Vet: 12,1 gram
- Verzadigd vet: 3,0 gram
- Koolhydraten: 32,5 gram
- Vezel: 13,0 gram
- Eiwit: 43,2 gram