Ingrediënten
Meer personen
- 300 gram winterpeen
- 250 gram kastanje champignons
- 2 uien
- 1 kleine bleekselderij (+/- 200 gram)
- 5 Enrico zongedroogde tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 120 gram volkoren tagliatelle
- 500 gram magere braadlappen (4 stuks)
- 1 el volkoren tarwemeel
- 1 el honing
- 1,5 el olijfolie
- 1 el rode wijn azijn
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 runderbouillonblokje
- Kruiden: 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, peper
Instructies
- Snijd de bleekselderij, ui, winterpeen, champignons en zongedroogde tomaten in stukken. Pers de knoflook uit. Snijd de braadlappen in blokjes
- Vermeng de braadlappen in een kom met peper en een halve eetlepel volkorenmeel
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de stukjes braadlappen op hoog vuur aan voor 3 minuten. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
- Verhit in dezelfde pan nog een 0,5 el olijfolie. Fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg vervolgens de geperste knoflook toe
- Na 2 minuten voeg je de peen, champignons en bleekselderij toe en bak dit voor 1 minuut.
- Blus af met 1 eetlepel rode wijn azijn.
- Voeg vervolgens de peper, oregano, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, de kruidnagel, de zongedroogde tomaatjes en 1 eetlepel honing toe. Tip: prik de kruidnagel in het blaadje of gebruik een kruidenei.
- Roer het geheel even door en voeg dan het blikje tomatenpuree toe, bak dit voor 1 minuut mee. Blijf regelmatig roeren.
- Dan voeg je nog 2 blikjes water toe. Vervolgens kan het blik tomatenblokjes erbij, roer goed door!
- Verkruimel dan een 0,5 bouillontablet erdoor en roer wederom goed door.
- Voeg vervolgens het vlees weer toe aan het geheel.
- Laat deze stoof zeker 2 à 3 uur sudderen op laag vuur, blijf regelmatig roeren.
- Proef het vlees ook, is het nog niet zoals je wilt? Voeg dan wat extra kruiden toe.
- Indien nodig kan je het vlees langer laten sudderen, het heeft namelijk tijd nodig om te garen.
- Bereid de volkoren tagliatelle volgens de verpakking.
- Verdeel de stoof en de tagliatelle over 3 borden, top eventueel af met wat rauwkost!
Opmerkingen
Tip: Maak het gerecht een dag of een avond van tevoren! Hierdoor trekken de smaken er goed in.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 521
- Natrium: 2,0 gram (zout)
- Vet: 10,5 gram
- Verzadigd vet: 2,8 gram
- Koolhydraten: 52,1 gram
- Vezel: 14,0 gram
- Eiwit: 47,3 gram