Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiaans stoofvlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bij het lezen van dit recept loopt het water al in je mond! Dit gerecht is perfect voor als jij zin hebt om een middag lekker te koken.

  • Totale tijd: 30 min + 2-3 uur
  • Personen: 3 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 300 gram winterpeen 
  • 250 gram kastanje champignons 
  • 2 uien 
  • 1 kleine bleekselderij (+/- 200 gram)
  • 5 Enrico zongedroogde tomaten 
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 120 gram volkoren tagliatelle 
  • 500 gram magere braadlappen (4 stuks)
  • 1 el volkoren tarwemeel
  • 1 el honing
  • 1,5 el olijfolie
  • 1 el rode wijn azijn 
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 runderbouillonblokje
  • Kruiden: 1 tl oregano, 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, 1 laurierblad, 1 kruidnagel, peper

Instructies

  1. Snijd de bleekselderij, ui, winterpeen, champignons en zongedroogde tomaten in stukken.  Pers de knoflook uit. Snijd de braadlappen in blokjes 
  2. Vermeng de braadlappen in een kom met peper en een halve eetlepel volkorenmeel
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de stukjes braadlappen op hoog vuur aan voor 3 minuten. Haal het vlees vervolgens uit de pan. 
  4. Verhit in dezelfde pan nog een 0,5 el olijfolie. Fruit hierin de ui voor 2 minuten en voeg vervolgens de geperste knoflook toe 
  5. Na 2 minuten voeg je de peen, champignons en bleekselderij toe en bak dit voor 1 minuut. 
  6. Blus af met 1 eetlepel rode wijn azijn. 
  7. Voeg vervolgens de peper, oregano, rozemarijn, tijm, laurierblaadjes, de kruidnagel, de zongedroogde tomaatjes en 1 eetlepel honing toe. Tip: prik de kruidnagel in het blaadje of gebruik een kruidenei. 
  8. Roer het geheel even door en voeg dan het blikje tomatenpuree toe, bak dit voor 1 minuut mee. Blijf regelmatig roeren. 
  9. Dan voeg je nog 2 blikjes water toe. Vervolgens kan het blik tomatenblokjes erbij, roer goed door!
  10. Verkruimel dan een 0,5 bouillontablet erdoor en roer wederom goed door.  
  11. Voeg vervolgens het vlees weer toe aan het geheel. 
  12. Laat deze stoof zeker 2 à 3 uur sudderen op laag vuur, blijf regelmatig roeren.  
  13. Proef het vlees ook, is het nog niet zoals je wilt? Voeg dan wat extra kruiden toe. 
  14. Indien nodig kan je het vlees langer laten sudderen, het heeft namelijk tijd nodig om te garen. 
  15. Bereid de volkoren tagliatelle volgens de verpakking. 
  16. Verdeel de stoof en de tagliatelle over 3 borden, top eventueel af met wat rauwkost!

Opmerkingen

Tip: Maak het gerecht een dag of een avond van tevoren! Hierdoor trekken de smaken er goed in. 

Eet smakelijk!

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 521
  • Natrium: 2,0 gram (zout)
  • Vet: 10,5 gram
  • Verzadigd vet: 2,8 gram
  • Koolhydraten: 52,1 gram
  • Vezel: 14,0 gram
  • Eiwit: 47,3 gram