Ingrediënten
Meer personen
Basisrecept
- 1 groot blik Kikkererwten 0% zout toegevoegd (400 gram)
- 2 eetlepels tahini (sesampasta)
- 1 teen knoflook
- 1 theelepel olijfolie
- 2 à 3 eetlepels water
- Versgemalen peper naar smaak
Avocado hummus:
1/4 avocado
Kerrie hummus:
1 eetlepel kerrie
Instructies
- Laat de kikkererwten uitlekken
- Doe de kikkererwten samen met de tahini ,olijfolie en knoflook in een keukenmachine en maal in circa 30 minuten tot een fijne massa
- Verdun met water naar wens tot een smeuïge massa
- Breng op smaak met versgemalen peper
- Om de variant met avocado te maken maal je de avocado mee
- Om de variant met kerrie te maken voeg je het kerriepoeder toe bij het mixen en een klein beetje extra water
Opmerkingen
Experimenteer ook eens met kruiden zoals (gerookt) paprikapoeder, komijn, Italiaanse kruiden of chili.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 100 gram
- Calorieën : 226
- Natrium: 0,4 gram (zout)
- Vet: 10,6 gram
- Verzadigd vet: 1,5 gram
- Koolhydraten: 18,2 gram
- Vezel: 8,4 gram
- Eiwit: 10,3 gram