Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gyoza met groenten en garnalen in currysaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Aziatische keuken staat bekend om haar rijke smaken en kleurrijke combinaties. In dit gerecht laat je de oven het werk doen: je maakt een heerlijk sausje, mengt alles samen en schuift het zo naar binnen.

Lekker, gezond én makkelijk!

  • Totale tijd: 45 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 250 gram peultjes
  • 200 gram spinazie
  • 2 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram Jumbo Wokgarnalen (diepvries)
  • 150 gram Bibigo Gyoza Vegan Korean Style BBQ 
  • 200 gram kokosmelk 6 %.
  • 25 gram Koh Thai Massaman Curry Pasta
  • 1 eetlepel Inproba Ketjap Manis 30% minder suiker
  • 1 tablet Maggi Groente Bouillon Minder Zout

Kruiden: koriander (gemalen of vers)

Instructies

Voorbereiding: ontdooi de garnalen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de paprika en ui in stukjes, de bosui in ringetjes (bewaar de helft voor later) en reng de peultjes.
  3. Meng in een grote schaal de kokosmelk, currypasta, koriander, verkruimelde bouillontablet en ketjap tot een saus. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door.
  4. Voeg alle groenten en de garnalen toe aan de saus en meng alles goed.
  5. Verdeel het mengsel over een oven schaal en leg de gyoza met de dichtgeknepen kant naar beneden in het groentemengsel, dek af met aluminiumfolie.
  6. Zet de schaal ongeveer 30 to 45 minuten in de oven.
  7. Garneer met de achtergehouden bosui-ringetjes.

Opmerkingen

Tip: Voeg voor extra smaak vlak voor het serveren een halve eetlepel sesamolie toe.

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 459 kcal
  • Natrium: 3,8 gram (zout)
  • Vet: 12,9 gram
  • Verzadigd vet: 6,8 gram
  • Koolhydraten: 45,7 gram
  • Vezel: 10,6 gram
  • Eiwit: 35,2 gram