Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Dubbele bonenburger sandwich

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Schrik niet van de ingrediëntenlijst, want hiermee maken we een heerlijke vegetarische maaltijd die absoluut de moeite waard is!

Eigenlijk is het helemaal geen moeit. Je keukenmachine/blender doet het meeste werk voor je. Even bakken, opbouwen en genieten van een smaakvolle, voedzame maaltijd. 

  • Totale tijd: 30 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 50 gram sla
  • 2 eetlepels mais
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kikkererwten (uitgelekt)
  • 100 gram zwarte bonen (uitgelekt)
  • 1 ei
  • 50 gram cottage cheese
  • 2 volkoren boterhammen
  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • 3 stuks Royal zongedroogde tomaten met kruiden
  • 1 halve theelepel sriracha
  • 1 eetlepel olijfolie

Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, peper naar smaak, 1 theelepel uienpoeder

Instructies

  1. Laat de kikkererwten en zwarte bonen uitlekken (bewaar wat vocht voor later).
  2. Doe de zwarte bonen, kikkererwten, ei, havermout, knoflook, zongedroogde tomaten, cottage cheese, peterselie, paprikapoeder, uienpoeder en peper in een keukenmachine of blender.
  3. Blend tot een fijne massa (voeg eventueel wat vocht van de bonen toe).
  4. Vorm 4 burgers van ongeveer 1 cm dik en zet ze 15 minuten in de koelkast.
  5. Maak een sausje van de yoghurt en sriracha.
  6. Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
  7. Bak de burgers in een eetlepel olijfolie op halfhoog vuur, tot ze aan beide kanten bruin en krokant zijn.
  8. Rooster 2 boterhammen en snijd ze in twee driehoeken.
  9. Bouw de sandwich op met de de boterham, bonenburger, het sausje, tomaat, mais, ui en sla

Opmerkingen

Smakelijk!

Tip! Liever wat meer groenten? Vervang het brood door een salade gemaakt van rauwkost en serveer met de bonenburger.

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 524 kcal
  • Natrium: 1,3 gram (zout)
  • Vet: 15,2 gram
  • Verzadigd vet: 3,3 gram
  • Koolhydraten: 60,1 gram
  • Vezel: 20,5 gram
  • Eiwit: 26,4 gram