Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 rode ui
- 50 gram sla
- 2 eetlepels mais
- 2 eetlepels peterselie
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kikkererwten (uitgelekt)
- 100 gram zwarte bonen (uitgelekt)
- 1 ei
- 50 gram cottage cheese
- 2 volkoren boterhammen
- 50 gram havermout
- 2 eetlepels magere yoghurt
- 3 stuks Royal zongedroogde tomaten met kruiden
- 1 halve theelepel sriracha
- 1 eetlepel olijfolie
Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, peper naar smaak, 1 theelepel uienpoeder
Instructies
- Laat de kikkererwten en zwarte bonen uitlekken (bewaar wat vocht voor later).
- Doe de zwarte bonen, kikkererwten, ei, havermout, knoflook, zongedroogde tomaten, cottage cheese, peterselie, paprikapoeder, uienpoeder en peper in een keukenmachine of blender.
- Blend tot een fijne massa (voeg eventueel wat vocht van de bonen toe).
- Vorm 4 burgers van ongeveer 1 cm dik en zet ze 15 minuten in de koelkast.
- Maak een sausje van de yoghurt en sriracha.
- Snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
- Bak de burgers in een eetlepel olijfolie op halfhoog vuur, tot ze aan beide kanten bruin en krokant zijn.
- Rooster 2 boterhammen en snijd ze in twee driehoeken.
- Bouw de sandwich op met de de boterham, bonenburger, het sausje, tomaat, mais, ui en sla
Opmerkingen
Smakelijk!
Tip! Liever wat meer groenten? Vervang het brood door een salade gemaakt van rauwkost en serveer met de bonenburger.
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 524 kcal
- Natrium: 1,3 gram (zout)
- Vet: 15,2 gram
- Verzadigd vet: 3,3 gram
- Koolhydraten: 60,1 gram
- Vezel: 20,5 gram
- Eiwit: 26,4 gram