Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Crazy Crumble à la SAARS

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Warme custard is het allerlekkerst! Maar dit gerecht kun je zowel warm als koud eten. Of… waarom niet koude appeltjes met warme custard? De keuze is aan jou!

Dit overheerlijke recept heeft alles: romige custard, zachte kaneel-appeltjes en een krokante havermout-noten topping.

Met deze Crazy Crumble krijg je een perfecte combinatie van zuivel, fruit, noten en havermout binnen. Een verantwoord, maar vooral zalig verwenmoment! Geniet!

  • Totale tijd: 20 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 2 appels
  • 50 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 300 ml halfvolle melk
  • 25 gram custardpoeder
  • 1 eetlepel honing

Kruiden: 1 mespuntje gemalen kardemom, kaneel

Instructies

  1. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  2. Bak de appeltjes op laag vuur met een eetlepel water tot ze zacht en zoet zijn.
  3. Voeg een halve eetlepel honing, kaneel naar smaak en kardemom toe en roer goed door met een garde.
  4. Meng de custardpoeder met een paar eetlepels koude melk en zet apart.
  5. Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het custardmengsel toe.
  6. Blijf goed roeren met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan en de pudding dik is.
  7. Voeg nog een halve eetlepel honing toe en dek de pudding af met folie. Zorg dat de folie de pudding helemaal bedenkt, zodat er geen velletje ontstaat.
  8. Hak de walnoten in kleine stukjes en rooster ze kort met de havermout in een koekenpan.
  9. Meng de havermout met het appeltjesmengsel.
  10. Schep een eetlepel custardpudding in een glas of schaaltje.
  11. Voeg het appel-havermoutmengsel toe en top weer af met de custardpudding.

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 403 kcal
  • Natrium: 0,28 gram (zout)
  • Vet: 12,8 gram
  • Verzadigd vet: 2,6 gram
  • Koolhydraten: 58,3 gram
  • Vezel: 5,3 gram
  • Eiwit: 10,9 gram