Ingrediënten
- 2 appels
- 50 gram havermout
- 25 gram walnoten
- 300 ml halfvolle melk
- 25 gram custardpoeder
- 1 eetlepel honing
Kruiden: 1 mespuntje gemalen kardemom, kaneel
Instructies
- Schil de appels en snijd ze in stukjes.
- Bak de appeltjes op laag vuur met een eetlepel water tot ze zacht en zoet zijn.
- Voeg een halve eetlepel honing, kaneel naar smaak en kardemom toe en roer goed door met een garde.
- Meng de custardpoeder met een paar eetlepels koude melk en zet apart.
- Breng de rest van de melk aan de kook en voeg al roerend het custardmengsel toe.
- Blijf goed roeren met een garde, zodat er geen klontjes ontstaan en de pudding dik is.
- Voeg nog een halve eetlepel honing toe en dek de pudding af met folie. Zorg dat de folie de pudding helemaal bedenkt, zodat er geen velletje ontstaat.
- Hak de walnoten in kleine stukjes en rooster ze kort met de havermout in een koekenpan.
- Meng de havermout met het appeltjesmengsel.
- Schep een eetlepel custardpudding in een glas of schaaltje.
- Voeg het appel-havermoutmengsel toe en top weer af met de custardpudding.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 403 kcal
- Natrium: 0,28 gram (zout)
- Vet: 12,8 gram
- Verzadigd vet: 2,6 gram
- Koolhydraten: 58,3 gram
- Vezel: 5,3 gram
- Eiwit: 10,9 gram