Ingrediënten
Meer personen
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 volkoren beschuiten
- 1/2 pakje Jumbo Tomaten Gezeefd Passata
- 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
Kruiden: Oregano, paprikapoeder, nootmuskaat, peper
Instructies
- Snijd het ui en de paprika in kleine stukjes (Tip! Snijd deze goed fijn)
- Pers de knoflook of snijd ook deze in kleine stukjes
- Verkruimel de volkoren beschuiten
- Meng het gehakt met de groenten, kruiden naar smaak en beschuiten.
- Kneed alles goed door elkaar.
- Maak ongeveer 20 kleine gehaktballetjes (Tip! Verdeel het gehakt in 5 gelijke delen en maak vervolgens per deel 4 gehaktballetjes)
- Verhit 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
- Voeg de passata toe aan de pan met gehaktballetjes en laat alles 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken en de saus iets indikt.
- Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus als borrelhapje en geniet!
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Tip! Voeg een groentebouillon blokje toe voor extra smaak
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 314
- Natrium: 0,8 gram (zout)
- Vet: 21 gram
- Verzadigd vet: 8,2 gram
- Koolhydraten: 7,2 gram
- Vezel: 1,9 gram
- Eiwit: 23,2 gram