Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Borrelhapje: gehaktballetjes in tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een lekkere snack die je gasten zeker zullen waarderen!

  • Totale tijd: 30
  • Personen: 5 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 volkoren beschuiten
  • 1/2 pakje Jumbo Tomaten Gezeefd Passata
  • 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet

Kruiden: Oregano, paprikapoeder, nootmuskaat, peper

Instructies

  1. Snijd het ui en de paprika in kleine stukjes (Tip! Snijd deze goed fijn)
  2. Pers de knoflook of snijd ook deze in kleine stukjes
  3. Verkruimel de volkoren beschuiten
  4. Meng het gehakt met de groenten, kruiden naar smaak en beschuiten. 
  5. Kneed alles goed door elkaar.
  6. Maak ongeveer 20 kleine gehaktballetjes (Tip! Verdeel het gehakt in 5 gelijke delen en maak vervolgens per deel 4 gehaktballetjes)
  7. Verhit 1 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin (ongeveer 5-7 minuten).
  8. Voeg de passata toe aan de pan met gehaktballetjes en laat alles 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken en de saus iets indikt.
  9. Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus als borrelhapje en geniet!

Opmerkingen

Eet smakelijk! 

Tip! Voeg een groentebouillon blokje toe voor extra smaak

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 314
  • Natrium: 0,8 gram (zout)
  • Vet: 21 gram
  • Verzadigd vet: 8,2 gram
  • Koolhydraten: 7,2 gram
  • Vezel: 1,9 gram
  • Eiwit: 23,2 gram