Ingrediënten
Meer personen
- 600 gram bloemkool
- 1 ui
- 2 stengels lente-ui
- 300 gram aardappelpartjes in schil
- 2 verse kipburgers
- 2 eetlepels remia salata magere yoghurt
- 1 eetlepel tomatenketchup zonder suiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/2 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Meng de aardappelpartjes met een halve eetlepel olijfolie en bak 15 minuten
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de ui in parten
- Maak een sausje van de tomatenketchup, een halve eetlepel olijfolie, paprikapoeder en uienpoeder
- Meng de saus door de bloemkool en ui
- Voeg de groenten toe aan de aardappelen en bak het totaal nog 25 minuten
- Bak de kipburgers in een koekenpan met een halve eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
- Serveer de bloemkool, aardappelpartjes en kipburger.
- Garneer met lente-ui en een eetlepel Remia Salata.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Tip: Voeg een theelepel gochujang toe aan de ketchup voor extra pit.
Voedingswaarde
- Portiegrootte: 1
- Calorieën : 447 kcal
- Vet: 17,8 gram
- Verzadigd vet: 3,6 gram
- Koolhydraten: 40,7 gram
- Vezel: 14,6 gram
- Eiwit: 26,2 gram