Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkool anders

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze bloemkool anders is een heerlijke twist op een populaire groente. Even voorbereiden en de oven doet de rest!

Met een verse kipburger bespaar je calorieën vergeleken met een gepaneerde variant. Zo geniet je van een smakelijke én verantwoorde burger.

Ps. De gebakken aardappelpartjes maken dit gerecht een favoriet voor iedereen!

  • Totale tijd: 50 min
  • Personen: 2 1x

Ingrediënten

Meer personen
  • 600 gram bloemkool
  • 1 ui
  • 2 stengels lente-ui
  • 300 gram aardappelpartjes in schil
  • 2 verse kipburgers
  • 2 eetlepels remia salata magere yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenketchup zonder suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 eetlepel vloeibaar bak- en braadvet

Kruiden: 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel uienpoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  2. Meng de aardappelpartjes met een halve eetlepel olijfolie en bak 15 minuten
  3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de ui in parten
  4. Maak een sausje van de tomatenketchup, een halve eetlepel olijfolie, paprikapoeder en uienpoeder
  5. Meng de saus door de bloemkool en ui
  6. Voeg de groenten toe aan de aardappelen en bak het totaal nog 25 minuten
  7. Bak de kipburgers in een koekenpan met een halve eetlepel vloeibaar bak- en braadvet
  8. Serveer de bloemkool, aardappelpartjes en kipburger.
  9. Garneer met lente-ui en een eetlepel Remia Salata.

Opmerkingen

Eet smakelijk!

Tip: Voeg een theelepel gochujang toe aan de ketchup voor extra pit.

  • Auteur : SAARS Voeding

Voedingswaarde

  • Portiegrootte: 1
  • Calorieën : 447 kcal
  • Vet: 17,8 gram
  • Verzadigd vet: 3,6 gram
  • Koolhydraten: 40,7 gram
  • Vezel: 14,6 gram
  • Eiwit: 26,2 gram